Boken Ett Annat Liv

Min mor skrev dagbok till mig från den dagen jag föddes. Det året bombades Tallinn och mina föräldrar fick evakuera till en liten by utanför Tallinn. Där fick de härbärge på ett gods, där jag föddes och min mor började skriva.

Tyvärr förlorade hon dagboken vid flykten till Sverige. Här började hon, tillsammans med pappa Hans och farmor Mari om igen. Hon skrev ner sina minnen och fortsatte sedan under tiden jag och min syster växte upp. Hon skrev om sin sitt liv i Estland och i Sverige. På kvällarna när vi barn skulle sova ibland berättade hon ibland om sin barndom och om alla våra släktingar i Estland. Jag önskar hon skrivit ner detta också. En del kommer jag ihåg, men en del har fallit bort.

Efter några år skapade jag mina egna minnen. Därför kompletterade jag dagboken och skrev en berättelse med våra blandade erfarenheter som grund – dagboken, mors berättelser och vad jag minns. Hennes historia handlar mycket om oss, familjen och Sverige på 40-talet. Mina minnen är senare, vad jag upplevde med två kulturer och lite identitetskriser på vägen.

Boken heter Ett annat liv. Om du öppnar den på blå länken kan du läsa och trycka på Enter för att bläddra.

Du kan också läsa den på som en E-bok. Den finns här som pdf. Öppna den i Acrobat och använd piltangenterna för att bläddra.

 

 

 

Rulla till toppen