I Göteborg

Den 15 september fyllde Lova 4 år. Men båda barnen hade halsfluss och kalaset fick skjutas upp till söndagen därpå.

Jag kom till Göteborg på söndagen den 16 september. Penicillinet tog båda barnen glatt eftersom de fick en godisnapp efteråt. De verkade friska och skulle gå på dagis och skola redan på tisdag. Men natten mot tisdag blev Neo magsjuk. Han kräktes flera gånger och mådde illa. Han fick också svaga prickar på kinden och halsen. Illamåendet varade hela tisdagen och kvällen. Men redan på onsdag var han glad och pigg. Vi vet ännu inte vad som hände. Det kunde varit penicillinet.

 

På torsdagen var Neo och jag i Nordstan. Vi skulle köpa pilar (skott av skumplast) till en Star Wars pistol. Vi  åt på MacDonalds.
Men skotten passade inte riktigt. Några av dem gick inte att skjuta med. Lova fick en bok med klippdockor. Hon har börjat klippa saker men klarar ännu inte av att följa kanterna. Men hon målar ganska fint i målarböckerna, håller sig någorlunda inom linjerna.

Lova har ett fantastiskt minne. Hon kommer ihåg allt. Ett bra minne kombinerat med stark vilja och envishet kan vara jobbigt nu, men guld värt när hon blir större. Ingen sätter sig på Lova.

Neo är snäll och har ett mycket gott hjärta. Han säger ofta att man inte får slå eller plåga djur. En liten snigel som vi hittade i en blomma ville han att jag skulle lägga ner i gräset försiktigt så att den inte blev skadad. Nu börjar han förstå logiska sammanhang. Man kan berätta historier med en riktig handling och han kan förstå och skratta åt enkla skämt. Dessutom pratar han ganska bra nu. Det har tagit tid men blir bra till slut.

Neo har börjat i O:an på Parkskolan ca 1 km härifrån. Idag skulle jag gå med honom till skolan men han tog en omväg av misstag och jag tror att det tog ca 20 minuter innan vi var framme. Nu har jag kollat vilken genväg som är bäst och tar den nästa gång. Men på vägen pratar vi och han säger många roliga saker som jag tyvärr inte alltid kommer ihåg. Skall spela in dem på mobilen i fortsättningen.

Det bästa Neo vet på kvällen är när jag berättar tokiga historier om pappa Peter. Men jag kommer tyvärr aldrig ihåg roliga historier. Så jag får lägga till historier om andra personer i släkten. Han skrattar så han viker sig dubbel när jag berättar om farfars far Erik.

Han gillar också sagor som handlar om troll och farliga figurer. Lite ”läskigt” skall det vara. När jag berättade Den Fula Ankungen sa han med allvarsam min: Den var inte så bra farmor!. Men bröderna Grimms sagor är bra. Jag får bara ändra vissa scener från att de äter upp någon, till att de sätter fast densamme.

Lova gillar katter och prinsessor. Kitty är en given favorit. Hello Kitty saker finns överallt bland hennes leksaker och i hennes rum. Neo har gått från Star Wars till Ninjago. Till jul blir det kanske Ninjago lego, och han är duktig på att bygga efter ritningarna.

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Rulla till toppen